Hakkımızda

Bu yarışmanın amacı, henüz daha öğrencilik aşamasında olan genç sinemacılarımıza, bir sinema sanatçısının filmin yapma yolculuğunun en önemli aşamalarından biri olan kısa film yolculuklarında cesaret vermek ve yanlarında olduğumuzu hissettirmektir.

Çeşitli maddi ve manevi zorlukların üstesinden gelip, kendi düşlerinin peşinden giden ve dertlerini-düşlerini-hayata dair söyleyecek sözlerini bir kısa film üzerinden aktarmayı başarmış bu genç sinemacıların eserlerinin bir araya gelmesi, emeklerinin ürünü olan filmlerinin değerlendirilmesi ve ödüllendirilmesinin, ülkemizde kısa film üretimini nitelik ve nicelik anlamında destekleyecek önemli bir adım olduğunu düşünerek Sinekültür Üniversitelerarası Kısa Film Yarışması'nı düzenlemekten mutluluk duyuyoruz.

Yarışma Komitesi

Yarışma Düzenleme Kurulu